Yükleniyor...

Sogan Sarmasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 839
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
3 adet iri sogan
1 su baradagi et suyu
3 çorba kasigi margarin
Içi Için:
300 gr. kiyma
2 çorba kasigi tereyagi
2 çorba kasigi un
1 Adet yumurta
1 su bardagi süt



Yapilis Tarifi
Soganlarin kabuklarini soyun, az tuzlu suda 7-8 dakika haslayin. Soganlari tencereden çikarin, iyice süzerek sogumaya birakin. Soganin katlarini yirtmadan tek tek ayirin. Kiymayi yag ve unla birlikte yogurun. Yumurtayi çirpin, sütü ekleyip karistirin. Sütlü yumurtayi azar azar kiymaya ilave edin. Soganlarin içi doldurulamayacak kadar küçük yapraklarini da ezerek karisima ekleyin. Sogan yapraklarinin içine hazirladiginiz içten koyup, dikkatlice sarin. Birlesim yerleri alta gelecek sekilde veya kürdanla tutturarak isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. 200 derecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirerek yaninda haslanmis patatesle servis yapin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.