Yükleniyor...

Dil Filetosu Mezon

Fransa Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 768
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
16 adet orta boy
dil baligi filetosu (4 iri
dil baligi)
1 çay fincani dilimlenmis
mantar
1 çay kasigi çok ince sogan
½ tatli kasigi margarin
2 adet iri kabuklari soyulup çekirdekleri çikmis ince kiyilmis
domates
Tuz
bir tutam
karabiber
2 kahve fincani beyaz sarap
½ su bardagi balik suyu
1 çorba kasigi tereyagi
2 çay kasigi un
4 çorba kasigi krema
2
yumurta sarisi



Yapilis Tarifi
Balik filetolarini hafifçe dövüp yassilastirin, içini disina getirip üçe katlayin. Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yaglayip sogani serpin. Baliklarin katlanmis kismini alta getirerek baliklari soganin üzerine dizin. Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz sarap, mantar ve balik suyunu ilave edin. Kapagini kapatip agir agir kaynatarak 7-8 dakika pisirip atesten alin. Bir kevgirle baliklari ve mantarlari susuz olarak bir ograten tabagina çikarin. Tereyagi ile unu karistirip baliklarin suyuna ilave edin. Bir çirpma teli ile karistirip agir agir 2 dakika kaynatin. Yumurta sarisini krema ile karistirip sosun içerisine karistirarak ilave edin. Atesten alip baliklarin üzerine dökün. Üstten hizli atesli firinda üstü renk alana kadar birkaç dakika kizartin ve servis edin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.