Yükleniyor...

Nohutlu Bulgur Pilavi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 906
Süre: 40 dk
Servis: Zorluk: Orta



Malzemeler

Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
Sogan 1 orta boy 75 gram
Margarin veya tereyag 1/2 su bardagi 100 gram

Domates 1 orta boy 125 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram

Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram




Yapilis Tarifi
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür. Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve sogana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat. Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.