Yükleniyor...

Özbek Pilavı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 819
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
Koyun eti (kemiksiz) - - 300 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram

Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Kara biber 2 tatlı kaşığı 4 gram
Yenibabar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Tarçın 1 tatlı kaşığı 2 gram



Yapilis Tarifi

Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişir, su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekle, yumuşayıncaya değin, kısık ateşte pişirmeye devam et, eti kevgirle suyun içinden al. Soğanı soy, yıka, iri iri doğra, havucu yıka, kazı, iri iri rendele, soğan ve havucu yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat. Eti, soğan-havuç karışımına ekle, bir kaç kez çevir, tencerenin dibine yay. Pirinci yıka, süz, etin üzerine koy. etin pişme suyuna, sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla, tuzu koy, kaynama derecesine getir, tencereye ekle, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, baharatı serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.