Yükleniyor...

Firikli Acur Dolması

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 808
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Zor



Malzemeler
500 gr. yağlı kıyma,
1 yemek kaşığı d. salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
250 gr.
bulgur,
250 gr. firik,
2 kg.
acur,
2 baş kuru soğan,
1 baş
sarımsak,
Kırmızıbiber,
karabiber,
tuz,
Yeteri kadar su.



Yapilis Tarifi
Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.