Yükleniyor...

Makarna Ograten

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 691
Süre: 60dk
Servis: Zorluk: Orta

Malzemeler
500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani siviyag
Üstü için: 4 yemek kasigi tereyag
4 bardak süt 2 kahve fincani un
1 Adet yumurta
½ çay kasigi hindistancevizi
Tuz-
karabiber
200 gr(1 bardak) rendelenmis kasarpeyniri



Yapilis Tarifi
Makarnayi, kirmadan haslayip süzün. 1kasik eritilmis yag, tuz ve karabiberle karistirin.
4 yemek kasigi yag, 2 fincan un ve 1 lt sütle besamel( beyaz sos) hazirlayin. Içine biraz tuz, hindistancevizi ve 1 yumurta katin.
Besamel sosla peynirin yarisini makarnayla karistirin. Makarnayi bir firin tepsisine bosaltin. Üzerine kalan besameli yayin ve kasarpeyniri serpin.
Üzerini 25-30 dakika firinda kizartin. Dilimlere bölüp servis yapin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.