Yükleniyor...

Aysenin Bohcasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 906
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 su bardagi yesil mercimek
1 su bardagi pilavlik
bulgur
yarim kilo kuzu kusbasi
1 tane orta boy sogan
1 yemek kasigi tereyagi
3 su bardagi su
Tuz.
karabiber

maydanoz
disi icin krep yada hazir ince bazlama alinir yada evde yapilir



Yapilis Tarifi
3 su brd.su mercimek ile haslanir, tencereye bulgur ilave edilip kisik ateste pisirilir.Ayri tavada et kavrularak suyu cektirilir, tuz ve karabiber ilave edilir. Baska bir tavada tereyag eritilir kup dogranmis sogan kavrulur pembelesince pilavin uzerine dokulerek karistirmadan dinlendirilir iliyan pilav servis tabagina konan bazlamanin ortasina iki,uc yemek kasigi konur.Uzerine et ve tekrar pilav eklenir.Bazlama bohca seklinde kapatilarak maydonoz sapi ustune batirilarak sabitlenir. Ayran ile servis yapilir.
Afiyet olsun.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.