Yükleniyor...

Örtülü Patlıcan

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 703
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
5 adet kuçuk ince
patlican
Patlicanlari kizartmak için
sivi yag
Kofte için:
2 Adet tavuk gogsu
2 dis sarmisak
1 Adet yumurta
1 su bardagi cekilmis bayat ekmek içi
1 adet haslanmis
patates
Tuz
Sosu için:
3 Adet domates
2 corba kasigi margarin veya tereyagi
Tuz,kekik(arzuya bagli olarak reyhan,kori)



Yapilis Tarifi
Patlicanlar saplari koparilmadan tamamen soyulur ve tuzlu suda bekletilir.Tavuk gosgu ve 2 dis sarmisak rondoda iyice ezilir ve bu karisima haslanmis patates rendelenir 1 yumurta ,bayat ekmek,tuz eklenir ve iyice yogrulur.Patlicanlari sudan cikartip kurulayalim.Temiz sivi yagda hafif kizartalim ve kagit havlu uzerine alalim.Diger yandanda 3 domatesi rendeleyelim 2 yemek kasigi margarini veya tereyagini koyup erittigimiz tavaya koyup baharatlari ekleyip pisirelim.Soguyan patlicanlari yapmis oldugumuz kofteyle kaplayalim.Patlicanlari kizarttigimiz yagda kofteyle kaplanmis patlicanlari kizartalim ve isiya dayanikli tepsiye alalim.Uzerine pismis olan domatesli sosu ekleyip 180 derecede15-20 dk sosla koftenin butunlesmesini saglayalim.Pisen patlicanlari sicak servis yapalim.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.