Yükleniyor...

Doldurulmus Kabak

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 801
Süre: 45 dk
Servis: Zorluk: Kolay



Malzemeler
4 adet 150 gramlik kabak
75 gr sogan
1-2 dis
sarimsak
1 çorba kasigi sivi yag
1 tatli kasigi degisik baharat
225 gr dogranmis
domates
275 gr
pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufagi
Dilediginiz otlardan birkaç sap



Yapilis Tarifi
Her kabagi uzunlamasina ikiye bölün. Etli kismini çikartip incecik kiyin. Sogan ve sarimsagi da ince ince dograyin.
Teflon tavada zeytinyagini hafifçe kizdirin. Dogranmis kabak içi, sogan, sarimsak ve karisik baharati sote edin ve 4-5 dakika pisirin.
Yikayip hasladiginiz pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alin ve 10 dakika kadar pisirin.
Bos kabaklarin içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karisimdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarini serpistirdikten sonra yüksek isidaki firina atip 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kizarincaya kadar kizartin. Dilediginiz dogranmis otlarla süsleyip, servis yapin.
Yagsiz, haslanarak hazirlanan pilav, su çektigi için siser ve doyurucu olur.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.