Yükleniyor...

Peynirli - Kabaklı Cannelloni

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 985
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 1-2
Zorluk: Kolay

Malzemeler
12cannelloni (yaklaşık 250 g)
30 g(2 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
1orta boy soğan (ince doğranmış)
2 dissarmısak (ince kıyılmış)
1orta boy havuç (kazınıp, iri rendelenmiş)
1orta boy kabak (kazınıp, ince dilimlenmiş)
1,5 kgdomates (bir kâse üstünde çalışılarakkabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış kâseye akan suları saklanmış)
2 çorba kaşığıdomates salçası
1/2 tatlı kaşığıkekik
2 çorba kaşığıtaze fesleğen (kıyılmış; ya da 1çorba kaşığı kuru fesleğen)
2 çorba kaşığıtozşeker
bir tutam
karabiber (taze çekilmiş)
1/4 tatlı kaşığıtuz
350 gtaze lor peyniri (tercihen yarim yağlı)
125 gmozzarella (ya da dil) peyniri (tercihen yarım yağlı; iri rendelenmiş)
3yumurtanın akı
3 çorba kaşığımaydanoz (kıyılmış)
60 g(1 su bardağı)
Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
birkaç fesleğen yaprağı (süsleme için; isteğe bağlı)



Yapilis Tarifi
2 I'lik (8 su bardağı) birfırın kabına tereyağını koyup, kabın üstünü plastikfılmle (ya da varsa kapağıyla) örterek, fırına verin ve % 100 ısıtılmış fırında tereyağı eriyinceye kadar (yaklaşık 30 saniye) bekletin. Kabı fırından alıp, soğanlar, sarmısaklar, havuç rendesi ve kabakdilimlerini koyarak, tereyağına bulanmaları için iyice;karıştırın. Kabı yeniden fırına verip, sebzeli karışımı % 75 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, domates parçaları, kâseye akmış domates suyu, domates salçası, kekik, fesleğen, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyerek, karıştırın. Sonra kabın üstünü yeniden örtüp (buharın çıkması için bir kenarını biraz aralık bırakın), fırına vererek, % 75 ısıtılmışfırında 12 dakika pişirin (her4 dakikada bir kabı fırından alıp, domatesli sosu karıştırın). Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın.
Harcı hazırlamak için lor peyniri, mozzarella (ya da dil) peyniri rendesi, yumurta akları, maydanozlar ve Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini bir salata kâsesinde karıştırın. Sonra bu harçla, cannellonileri doldurun.
Fırın kabındaki sosu ısıtıp, yarısını pek derin olmayan başka bir fırın kabının dibine döşeyin. Üstüne cannellonileri yan yana dizip, kalan domatesli sosu üstlerine boşaltın. Sonra kabın üstünü örtüp, firına vererek, cannellonileri % 75 ısıtılmışfırında 17 dakika pişirin. Kabıfırından alıp, üstünü açarak, bir kenarda 12 -15 dakika beklettikten sonra, fesleğen yapraklarıyla süsleyerek(isteğe bağlı), servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.