Yükleniyor...

Firinda Mezgit

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 857
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 mezit baliği (yaklaşik 1,5 kg; temizlenmiş)
2 çorba kaşiğisek şeri
2 tatlı kaşiğimisir nişastasi bir tutam
tuz
5 cm boyunda taze
zencefil (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı)
4 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesilmiş)
1/2 demet maydanozun yaprakları
2 çorba kaşiğisoya sosu (ya da şoyu)
1 tatlı kaşiğisüzme bal
1 Çorba kaşiğisirke
1/4 tatlı kaşiği tozşeker



Yapilis Tarifi
Şeri, misir nişastasi ve tuzu küçük bir kâsede karıştırın. Balığı soğuk su altında yikayip, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladiktan sonra, her iki yüzüne bıçakla çaprazlamasına 4 ya da 5 yarık açın. Açtığınız bu yariklarin içine ve dışına şerili karışımı yedirerek sürüp, baliği alüminyum folyoya sarin ve bir kenarda en az 15 dakika bekletin.
Once firininizi 230 'C'a (8'e) isitin. Baliği paketlediğiniz al üminyum folyoyu açıp, yariklarin içine ince bir zencefıl parçasi (isteğe bağlı) ile birer parça taze soğan yerleştirin. Kalan zencefil (isteğe bağlı) ve taze soğanları baliğin karin boşluğuna doldurun.
Bir kâsede soya sosu (ya da şoyu), bal, sirke ve tozşekeri karıştırıp, baliğin üstüne dökün. Alüminyum folyoyu yeniden baliğin üstüne katlayıp, kenarlarını kivirarak paket yapin.
Folyo paketini fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına vererek, baliği yaklaşik 25 dakika pişirin (paket açılarak bir çatal batırıldığında, eti saydamlığını yitirmiş olmalıdır). Tepsiyi firindan alıp, alüminyum folyoyu açarak, baliği 6 parçaya kesin ve parçaları birer servis tabağına aktarin. Alüminyum folyo içinde kalan pişme suyunu üstlerine boşaltıp, bekletmeden servis yapin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.