Yükleniyor...

Soslu Karnibahar Kizartma

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 866
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 kücük boy karnibahar
yarim limon suyu
Tuzot
Sosu icin:
1,5 su bardagi un
2
yumurta
2 yemek kasigi dolusu ketcap
yarim limon suyu
1 tatli kasigi nane
1 dis
sarimsak
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
yarim su bardagindan biraz fazla su
1 paket
kabartma tozu
Tuzot


Yapilis Tarifi
Kücük ciceklerine ayrilmis karnibahar limonlu ve tuzotlu suda 10-12 dakika haslanir.Süzülür ve sogumaya birakilir.Diger bir kapta sos icin kullanilacak bütün malzemeler bir kek hamuru kivamini alincaya kadar cirpilir.Haslanmis karnibahar cicekleri birer birer bu sosa batirilarak bol sivi yag olan tavada kizartilir.Sicak ve sarimsakli yogurtla birlikte servis yapilir.

Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.