Yükleniyor...

Paklalı Süzme

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 744
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Orta


Malzemeler
150 gram un (elenmiş)
2 Adet yumurta (çırpılmış)
1 çay kaşığı
tuz
200 gram
yeşil mercimek (haşlanmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç (rendelenmiş)
350 ml. su (ılık)



Yapilis Tarifi
Unun ortasını havuz şeklinde açın, yumurta ve tuzu ilave edip, una yedirin ve sert bir hamur yapın. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün, her bir hamuru unlu bir yüzeyde 40-45 cm. çapında yufka şeklinde açın. Yufkaları oklavaya rulo şeklinde sarıp, oklavayı çıkarın. Rulo yufkaları keskin bir bıçakla 0,5 mm. kalınlığında kesin. Kesilen hamurları şeritler halinde unlu bir yüzeye açın, üzerlerine un serperek en az 2 saat dinlendirin. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak 5 dakika soteleyin. Havucu ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Mercimek, su ve tuzu ilave edip, mercimekler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Dinlenen makarnaları delikli kevgirde hafif sallayarak unları silkeleyin. Tuzlu bol kaynar suda 15- 20 dakika haşlayıp, süzün. Pişen ev makarnasını tabağın ortasına yerleştirin, etrafına da yeşil mercimeği yerleştirip, servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.