Yükleniyor...

Feslegenli Lazanya

Italya Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1451
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
Et sosu icin
2 yemek kasigi sivi yag
500 gr kiyma
200 gr sogan
2 dis
sarimsak
70 gr salca
125 ml kirmizi sarap
125 ml su
Tuz,
karabiber,kirmizi tatli toz biber
Yarim demet feslegen
Besamel sos icin:
40 gr margarin yada tereyag
40 gr un
625 ml sut
125 gr rendelenmis gauda yada
kasar peyniri
Tuz,
karabiber,
muskat
Ayrica
1 kg
domates
1 demet feslegen
250 gr lazanya makarnasi



Yapilis Tarifi
Et sosununu hazirlamak icin,yagi bir tavada isitin ve icine kiymayi ekleyip soteleyin.Sogan ve sarimsagi kucuk kupler seklinde dograyin ve kiymanin icine ilave edip,sotelemeye devam edin.Kirmizi saraba salcayi ve suyu ekleyip,karisimi etlere ekleyin.Feslegen ve baharatlarla tatlandirdiktan sonra 15 dakika kadar pisirin.
Buarada besamel sosu hazirlayin,yagi eritip icine unu ekleyip kavurun.Yavas yavas sutu ekleyin.Kaynama noktasina geldiginde peynirin 2/3unu karisima katin.Tuz karabiber,muskatla tatlandirip 5 dakika daha pisirin.
Lazanyalari tam pismiycek sekilde haslayin.Domatesleri haslanmis suda biraz bekletin,kabuklarini soyun,ikiye bolup dilimleyin.Feslegenleri yikayip,kulayin ve yapraklarini ince ince kiyin.
Firin tepsisini yada bir borcami yaglayin.Ilk olarak lazanya yapraklarini borcamin altina dizin,uzerine et sosundan,onun uzerine karabiber,feslegen ve domates dilimlerinden ve besamel sostan dokun.Ustte besamel sos olana ve malzemeler bitene kadar bu sirayi tekrarlayin.Kalan peyniri uzerine serpip 200-225 derecede yaklasik 30 dakika pisirin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.