Yükleniyor...

Kabak Mücveri

Türk Mutfağı | Ekleyen: | İzlenme: 869
Süre:
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
2 Sakiz Kabagi
1/2 Demet Taze Sogan
1/2 demet Dereotu
75 gr
Beyaz Peynir
1
Yumurta
2,5 Çorba kasigi Un
1/4 Çay kasigi Toz Beyaz Biber
Bir Tutam
Tuz

Kizartmak Için:
1.5 Su Bardagi Ayçiçek Yagi



Yapilis Tarifi
Kabaklari yikayin,iki uç kismini kesip atin.Kabuklarini soyun.Rendenin ince tarafiyla bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe sikarak suyunu alin.
Taze soganlari ayiklayip ince dograyin.Dereotunu ayiklayip yaprak kisimlarini ince kiyin.Tuzu alinmis beyaz peyniri ufalayin veya rendeleyin.Rendelenmis kabaga,tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karistirin. Tavada ayçiçek yagini kizdirin.Mücver karisimini çorba kasigi ile sekillendirip kizgin yaga atin.Her iki tarafi altin sarisi renk alincaya dek kizartin.
Delikli kevgirle yagini süzerek fazlasini emmesi için mutfak kagidinin üstüne alin.Tuzunu serpikten sonra servis tabagina alin. Burada dikkat etmemiz gereken nokta,peynirin tuzlu olmasi halinde ayrica tuz koymamaniz gerektigi.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.