Yükleniyor...

Ekşili Patlıcan

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 940
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
6 Adet patlican,
3 adet kuru sogan,
1 bas sarmisak,
4 Adet domates,
1 yemek kasigi tozseker,
1 limon suyu,

Tuz,
1 su bardagi zeytinyagi.



Yapilis Tarifi
Patlicanlari alaca soyun. Ikiye kesin. Sonra yaridan itibaren üst kismi sabit kalacak sekilde dörde bölün. Iç malzemesi için soganlari piyazlik dograyin. Domatesleri küp seklinde kesin. Sarmisaklari ayiklayin. Sogan, domates ve sarmisaklari bir kapta birlestirerek, tuz ve sekerle ovun. Patlicanlarin arasina hazirladiginiz iç malzemesini paylastirip, patlicanlari tencereye dizin. Üzerine zeytinyagi gezdirin. Limon suyu ve 1 su bardagi su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pisirin. Soguyunca servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.