Yükleniyor...

penne patlicanli

Italya Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 774
Süre: 10-20dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
1 paket penne
1 cay cardagi
sivi yag

patlican
zeytin(file_dogranmis)
permasan peniri

kasar peyniri(rende)
az
tuz
zeytin yagi
150gr un.
sivi yag(kizgin)
felegen
maydonoz

sarimsak
domatez sos



Yapilis Tarifi
öncelikle penne aldante olacak sekilde suda haslanir(11dk.)daha sonra sivi yag döküp sallanarak sogutulur.patlicanlar tavla zarinin birz daha büyük seklinde dogranip tuzlanir ve suyunun akmasi saglanir.suyunu salan patlicanlar el yardimiyla tekrar suyu sikilir ve hertarafi unlanacak sekilde una bulanir.una bulanan patlicanlar yagda kizartilir.hazilik islemleri bittikten sonra tavada sivi yag feslegen maydonoz sarimsak sotelenir.soteleme isleminin ardindan domatez sos patlicanlar ve zeytinler ilave edilir.onun ardindan pennelerde ilave edilerek tavada biraz sallanir.lezzetlendirmek amaciyla kasar permasan tuz ve zeytin yagi ilave edilir.makarnanin lezzetlenmesindeki en önemli nokta sosun iyi yapilmis ve malzemelerin yeterince kullanilmis olmasidir.sos herzaman için makarnayi sarmalidir.makarnamiz sevise hazidir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.